Celco

#regie proprie #Celco # materiale constructie #bca

Construiesti in regie proprie? 5 sfaturi pretioase pentru zidarii incepatori

Atunci cand iti construiesti o casa e important sa fii pretentios. Adica, sa pretinzi calitate din toate punctele de vedere. Si daca tu esti cel care pune piatra de temelie si ridica apoi constructia pas cu pas trebuie sa stii bine la ce te inhami pentru ca imobilul pe care il construiesti sa fie perfect.

Ce trebuie sa stii despre punerea in opera a unei zidarii? Specialistii au o serie de sfaturi esentiale.

1. Stabileste pozitia peretilor

Inca din faza de proiectare trebuie stabilita pozitia peretilor interiori si exteriori pentru a putea optimiza structura de rezistenta si necesarul blocurilor de BCA.

Specialistii CELCO, cel mai mare producator de materiale de constructii din sud-estul Romaniei, sunt de parere ca este de preferat utilizarea blocurilor de BCA cu grosime cat mai mare pentru peretii exteriori, de minim 350 mm, nemaifiind astfel nevoie de o termoizolatie suplimentara. In felul acesta, se reduce consumul de materiale de umplutura si totodata si timpul de lucru.

Pentru peretii exteriori se recomanda utilizarea BCA CELCO Structoterm, Superblock, Standard sau Megaterm Plus.

2. Protejeaza peretii de infiltratii

Peretii interiori si exteriori trebuie protejati de infiltrarea umiditatii din sol printr-o izolare orizontala intre elementul suport si primul rand de BCA zidit. Pentru acest lucru trebuie sa folosesti fie o fasie de membrana bituminoasa, fie carton asfaltat introdus in patul de mortar pentru stoparea infiltrarii umiditatii prin ruperea capilaritatii solului, arata specialistii CELCO.

3. Baza e... baza

Primul rand de zid este important pentru intreaga constructie. Pentru inceput, trebuie sa trasezi peretele si sa determini care este cel mai ridicat colt al fundatiei. Peste cartonul asfaltat se pune mortarul obisnuit din ciment-var astfel incat denivelarile sa fie eliminate, iar pe acest colt se aseaza primul bloc de BCA CELCO, urmand apoi amplasarea de blocuri de BCA si in celelalte colturi.

Dupa asezarea fiecarui rand de blocuri se va verifica planeitatea zidariei atat pe verticala, cat si pe orizontala. E important sa se aplice mortar atat pe fata orizontala a blocului de BCA, cat si pe cea verticala.

4. Blocurile BCA se zidesc intretesut

Blocurile de BCA trebuie zidite intretesut. Pentru rezistenta constructiei nu este permisa existenta unui rost vertical pe un rand in dreptul unui alt rost vertical al randului inferior.

Lipirea blocurilor de BCA se realizeaza cu mortarul CELCO ZID DD-M10 sau CELCO ZID DD-M5 aplicat uniform cu ajutorul mistriei cu zimti in straturi subtiri de pana la 3 mm. Intre ultimul rand de BCA si grinda de beton sau placa de beton este obligatorie aplicarea unui strat de mortar.

5. Peretii trebuie protejati de factori externi

BCA CELCO este un material poros cu absortie de apa redusa si incetinita. Acest lucru se datoreaza porilor inchisi si a lipsei capilaritatii. Pentru a proteja peretii de influenta factorilor climatici trebuie aplicat un strat de amorsa, apoi un strat de 25 de milimetri de grund. Pentru finisare se aplica tinci ultrafin CELCO TINCI DD-MTI8.

Utilizand materiale de constructie CELCO realizezi o constructie durabila si sustenabila, o cladire ecologica, ce ofera o performanta energetica superioara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului